Vulcan Mini-PC med Windows XP

Under en kilo

En interesserende appetittvekker med den lille skapelsen er at Mini-PC veier drøyt en kilo. Omtrent 500 gram med datamaskin på håndflaten er en særdeles formvennlig enhet. Vulcan omtaler datamaskinen under betegnelsen "effortless" databehandling og sikter skarpt mot sidefunksjonaliteter som portabiliet og trådløs oppkobling mot eksterne enheter. Med andre ord en sosioteknisk enhet som fungerer best sammen med andre enheter.

Hverdagsmaskinen som leveres med Windows XP tillater smilet å vokse frem når brukerapplikasjoner som Word, Excel og Outlook sammen med resten av Office-pakken, kan brukes til å redigere dokumenter. Da føles det riktig å være tilrettelagt med 256 MB RAM. Knappene på tastaturet er derimot små som på en kalkulator men har til gjengjeld hurtigknapper som gir rask aksess til nettleser, epost og kalender, oppgis det i spesifikasjonen.

Likeledes er det viktig å gjøre seg oppmerksom på praktiske forskjeller blant de involverte bærbare datamaskinene. Mini-PC ligner mer på en håndholdt enhet enn bærbar datamaskin. For å gå enda lenger deler Mini-PC symmetriske likhetstrekk med en mobiltelefon fra Nokia. Men maskinvareytelsen er betydelig adskilt fra mobiltelefoner som bruker mobile plattformer som Smartphone og Pocket PC for PDA-er. Mini-PC kan lagre inntil 20 GB data og har en interkommunikativ grensesnitt mot vanlige brukere og skal derav også være rimeligere i bruk, når den bare krever installering av vanlige programmer.

Programvare lastes via en USB 2.0-port som kan lese og installere applikasjoner fra en ekstern CD-ROM.

Vulcan Mini-PC: Skjermenlengden utgjør 15 centimeter.

Vulcan Mini-PC

Spesifikasjon

Vulcan Mini-PC

Prosessor

x86

Minne

256 MB

Skjerm

5,8 tommer (800x480)

Lagring

20 GB

Kommunikasjon

WLAN 802.11b/WiFi, USB 2.0

Utvidelsesmulighet

GPRS eller 1 RTT(CDMA), Bluetooth, FireWire

Grafikk

MPEG1, MPEG2 og MPEG4

Lyd

Mikrofon og integrert høyttaler

Programvare

Microsoft Windows XP og Office

Batterilevetid

4 timer

Garanti

1 år

Pris

over 10000 kr

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen