VS6 kommer til Norge

Det florerer ikke akkurat av Panasonic-modeller her i landet, men denne situasjonen kan endre seg. Allerede neste måned kommer kamskjellsmodellen VS6 til Norge.

VS6 er den nyeste modellen i Panasonics VS-serie, som består av tynne kamskjellsmodeller (VS står for visual slim). Med en tykkelse på knappe 21 mm lever modellen absolutt opp til navnet. Lengden på telefonen er 96 mm, mens bredden er 46 mm. Vekten er 101 gram.

Heftig skjerm og to megapiksels kamera
VS6 kan imidlertid by på mer enn en slank midje. Blant annet kan TFT-skjermen by på hele 240 x 320 punkters oppløsning, noe som sammen med en fargedybde på 16 millioner farger gir et krystallklart bilde.

Kameraet trekker heller ikke ned. Med en bildeoppløsning på 1600 x 1200 punkter vil den kunne konkurrere med telefoner som Sony Ericssons W800i og Nokia N90 på kamerafronten. Kameraet har også muligheter for å ta opp videoklipp.

I tillegg til et bra kamera og imponerende skjermspesifikasjoner kan VS6 også by på MP3-spiller. Dermed skulle man tro vi snakker om en komplett multimedietelefon, noe som dessverre ikke er tilfelle.

Den store bremseklossen
VS6 har nemlig ikke mer enn 32 MB minne. Dette er altfor lite for en telefon med både to megapikslers kamera og musikkspiller. På toppen av det hele har ikke telefonen spor for minnekort. Man må altså være svært kresen på låtene man velger hvis man skal bruke denne modellen som MP3-spiller.

For synkronisering og overføring av filer mellom VS6 og andre mobiltelefoner eller datamaskiner kan man enten bruke blåtann eller infrarød.

For å koble telefonen opp mot internett bruker man GPRS klasse 10, noe som gir en teoretisk nedlastningshastighet på 56 kbps. Dette er i tregeste laget når vi er vant med å oppnå hastigheter som er tre ganger raskere med EDGE og seks ganger raskere med 3G.

Batterilevetiden er det imidlertid ingenting å utsette på. Syv timers taletid og rundt 18 dagers standbytid er mer enn akseptabelt, særlig når man tar i betraktning at telefonen har en såpass strømkrevende skjerm.

Telefonen kommer til Norge i løpet av november, og vil i følge Digi.no ha en utsalgspris på rundt 1820 kroner, en pris som definitivt er konkurransedyktig med tilsvarende telefoner i Norge.

(Kilder: Panasonic, Softpedia, Digi, GSM Arena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen