Vridbart ultrazoomkamera fra Nikon

Se større bilder i produktguiden

En god del kameraer har en vridbar skjerm, som gjør at du kan fotografere i vanselige vinkler, og fortsatt se på skjermen. Ulempen med det er at skjermen ofte blir veldig liten. Nikons løsning er å vri på objektivet i stedet. På den måten kan man fortsatt ha en stor skjerm. Nikons løsning tillater bare å vri objektivet rundt én akse, og dermed har du ikke helt den samme fleksibiliteten, men det er likevel en løsning foretrukket av mange. Da Nikon sluttet med disse kameraene for noen år tilbake, ble de savnet.

Men nå er de altså tilbake for fullt. Den nye modellen har fått 10x optisk zoom, og vi ser for oss kameraet som glimrende til for eksempel konserter, der du må filme over folkemengden, og samtidig vil ønske å zoome inn på det som skjer på scenen.

Nikon har valgt å ikke gi kameraet så mange manuelle funksjoner. Det gjør at det ikke blir like interessant for entusiastene. De har også valgt å ikke gi kameraet en ordentlig videofunksjon. VGA-oppløsning med 15 bilder pr. sekund er det beste du får. Vi tror likevel at kameraet vil appellere til mange. Nikon har nemlig puttet inn sine funksjoner for å bedre forbedre bildene, slik som D-lighting som framhever undereksponerte områder, ansiktsfokus og innebygd program for å fjerne røde øyne etter at bildet er tatt. Det er også en lang rekke motivprogrammer å velge mellom.

Se større bilder i produktguiden

Størrelsen er dramatisk redusert i forhold til tidligere modeller med denne løsningen, og måler nå under 11 x 7 x 4cm og veier ca 200g. Det blir med andre ord flatere enn andre ultrazoomkameraer. Likevel har det blitt plass til en 2,5 tommers skjerm. Dessverre har Nikon gitt skjermen alt for lav oppløsning, med bare 110 000 punkter.

Kameraet bruker vanlige AA-batterier, og du vil dermed ikke ha problem med å slippe opp for strøm. Det er bare å kjøpe nye, eller ha med seg et ekstra sett med batterier.

Kameraet blir tilgjengelig i september, og har en veiledende pris på 4150,- kroner.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen