Vridbar Panasonic med Symbian


X700 skal ha vridbar skjerm

Panasonic er en av få asiatiske produsenter som har vært etablert en stund på det norske markedet. Til tross for dette har ikke selskapet økt markedsandelen i den grad som Samsung og LG har gjort det siste året, men dette kan fort endre seg ettersom Panasonic i det siste har vist frem mange lovende produkter. Nå inneholder listen også X700, som absolutt kan bli en hit her til lands.

X700 minner designmessig veldig om X70 og GD87, som begge er kamskjells-telefoner. Panasonic kjører generelt en annen designlinje enn det vi har sett fra øvrige asiatiske produsenter. Spesifikasjonsmessig kjører de også i sideløypen. X70 er for eksempel den eneste telefonen her til lands med Blåtann utenom Z600, og har samtidig en av de høyeste skjermoppløsningene.

X700 skal ifølge selskapets markedssjef, Bob Morioka, kjøre Symbian med Series 60 som grensesnitt. X700 blir da etter alt å dømme den første Series 60-telefonen i verden med kamskjells-format. Series 60 er et grensesnitt for mobilen som i hovedsak ble utviklet for Nokia av Nokia selv, men som senere er blitt lisensiert ut til andre produsenter som Siemens. Eksempel på telefoner idag som bruker Series 60 er Siemens SX1 og Nokia 6600.

Telefonen skal også ha triband i tillegg til VGA-kamera og en svær 65.000 fargers skjerm. Det er ikke oppgitt om telefonen vil ha Java, noe som har vært dypt savnet både i GD87 og i X70, men siden X700 vil kjøre Series 60 er dette ganske trolig. Telefonen vil også ha Blåtann for de som måtte trenge det.

Selv om Morioka sa klart og tydelig at telefonen vil komme til Europa i juli er det ennå ikke sikkert om dette vil bli tilfelle. Flere husker sikkert Samsung D700, Samsungs første Symbian-telefon, som ble kansellert til tross for høye forventninger fra både presse og kunder.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen