von Tetzchner: - Firefox-tall er feil

Forhåndshenting av lenker, eller "link prefetching", er en teknikk som bruker ledig tid i nettleseren til å hente ned sider som er lenket til på siden du leser. Denne teknikken er slått på som standard i Mozilla Firefox. Søkemotoren Google har lagt til støtte for dette på deres nettsider.

Ifølge de siste tallene har Firefox 8,7% markedsandel, mens Opera bare har 1%, ifølge målinger fra OneStat.com. von Tetzchner hevder at disse tallene er feil, siden Opera ikke støtter forhåndshenting og har en mer effektiv caching.

Dessverre teller statistikken for lite Opera-brukere, og for mange Firefox-brukere. Opera har en bedre cache-mekanisme, så det besøker ikke en webside så ofte som andre nettlesere gjør. Firefox har en forhåndshenting-metode som Google har tatt i bruk. Dette øker tallene som blir brukt i statistikken, sa von Tetzchner.

Enda en ting som kan senke antallet brukere for Opera, er at nettleseren normalt identifiserer seg selv som Internet Explorer. Brukere må manuelt endre denne innstillingen for at nettleseren skal identifisere seg som Opera. Men selv når nettleseren identifiserer seg som Internet Explorer, er det mulig å se at det faktisk er Opera, men ikke alle måleprogrammer tar dette med i betraktningen.

Kilde: ZDNet UK

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen