Volver - Å vende tilbake

Raimunda (Penelope Cruz - "Sahara") og hennes datter er på besøk på foreldrenes grav sammen med Raimundas søster. Jentene bor ikke i landsbyen lengre, og foreldrene døde i en brann for fire år siden. Etter besøket på graven besøker de tanten sin, som oppdro Raimunda da hun var liten. Hun er gammel og skrøpelig, men på et mystisk vis klarer hun å ta vare på seg selv. Dette forundrer jentene, men de tenker ikke mer på det. Hun er også senil, og snakker om deres mor som om hun forsatt var i live.

De drar hjem til byen og til Raimundas mann. Han er en arbeidsledig slask, og dagen etter når hun er på jobb, forsøker han å voldta datteren sin, noe som ender med at han blir drept. Samme dag dør også den gamle tanten. Søsteren Sole må reise alene i begravelsen. Dette er begynnelsen på en ferd gjennom familiens hemmeligheter.

Varm film om kvinner

Filmen handler om kvinner, og her er  de tre viktigste
Filmen handler om kvinner, og her er de tre viktigste.

"Volver - Å vende tilbake" er en varm og fin film om tre generasjoner kvinner. Resultatet er nært, humoristisk og sårt. Filmen er skrevet og regissert av Pedro Almodòvar, mannen som har gitt oss ”Alt om min mor” og ”Snakk til henne”. Han skildrer vanskelige og tabubelagte temaer som incest og utroskap på en medmenneskelig måte, noe han klarer veldig bra.

Filmen er spansk, og fremstiller humørfylte kvinner som man får et nært forhold til. Filmen er vakkert filmet og berører publikum. Den rører ved følelsene på en måte som får en til å tenke på ens egen mor. Skuespillergalleriet er flott, med Penelope Cruz som temperamentsfulle Raimunda, Carmen Maura som hennes mor Irene, Lola Duenas som søsteren Sole og Yohana Cobo spiller datteren. Det er ikke store roller for menn i denne filmen, men så lager Almodóvar tross alt en en fin film om kvinner.

Vakre farger

Filmingen er flott, og regissøren leker seg med klare og fine farger, som gjør filmen enda vakrere. Historien er vakker og vond på samme tid, og er flott fortalt. Den er heller ikke spesielt forutsigbar, man skjønner ikke noe før det blir fortalt til deg. Den kan på noen måter være litt mannsfiendtlig, men det bryr man seg ikke så mye om; det er tross alt kvinnene som er i fokus i denne filmen, og de har måttet lidd alle sammen. Mennene i deres liv har ikke vært trofaste, noen av dem.

Vi får også høre Penelope Cruz synge, hun fremfører en flott sang med teksten ”Å vende tilbake” eller ”Volver” på spansk. Filmen viser kvinnenes sterke bånd, mellom de tre generasjonene kvinner, men også naboene, både hjemme, i landsbyen og der hvor Raimunda bor nå er kvinnene hjelpsomme og lojale.

Volver: Å vende tilbake

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen