Voksne SMS-mobbere

Mobbing på Internett og via mobilen er et tiltagende fenomen. Første halvår i år behandlet landets konfliktråd 22 prosent flere mobbesaker enn på samme tid i fjor, skriver Dagsavisen.

Ungdom og voksne

Informasjonssjef Gro Johansen i Konfliktrådet forteller til Dagsavisen at SMS-mobberne gjennomgående er eldre enn ungdommene som trakasserer andre på nettet. Mens nettmobberne vanligvis er i aldersgruppen 15-20 år, er SMS-mobberne fra 15 til 30 år gamle.

Mobbing på nett og mobil forekommer blant som kåringer av hvilke jenter som er penest, basert på fotografier som publiseres uten de avbildedes samtykke. Tekstmeldinger er i tillegg en vanlig kanal for formidling av trusler.

Undersøkelse i Oslo

I en undersøkelse blant 88 ungdomsskoleklasser i Oslo, bekreftet 13 prosent av deltakerne at de har mobbet noen enten på Internett eller via mobiltelefon. Fire prosent oppgir å ha truet andre på denne måten.

Seks prosent av ungdommene forteller det enten er lagt ut bilder av dem på nettet eller distribuert bilder av dem via MMS mot deres eget ønske, skriver Dagsavisen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen