VoIP er en bil

Ny teknologi betyr nye navn og begreper vi må venne oss til å høre i hverdagen. Mens noen tar de nye uttrykkene øyeblikkelig, er det mange som sliter med å forstå hva alle disse nye ordene egentlig betyr.

Når nye produkter og konsepter skal utvikles, er det opp til produsentene å finne på fengende navn som folk husker. Det er imidlertid ikke alle som tenker like mye på kundene når de finner på navn, og dette får selvfølgelig konsekvenser.

Det offisielle navnet på bredbåndstelefoni er VoIP, eller Voice Over Internet Protocol. En fersk undersøkelse gjort av analysebyrået Harris Interactive, viser imidlertid at hele 87 prosent av amerikanerne ikke vet hva VoIP betyr.

Vodka?
Blant de drøye tusen personene som ble spurt, trodde 20 prosent at VoIP er navnet på en europeisk hybridbil. Som om ikke det var nok, trodde 10 prosent av de spurte at VoIP var en vodkasort med lavt innhold av karbohydrater.

I tillegg foreslås det at mange av de som faktisk skjønner betydningen av VoIP, ikke nødvendigvis forstår hva det innebærer.

Mange mener nå at noen av en av grunnene til at bredbåndstelefonien har fått en treg start i USA, kan være relatert til forståelsen av tekniske ord og uttrykk, i tillegg til at folk ikke stoler på sikkerheten i bredbåndstelefonien. I Harris Interactives årsrapport for telekommunikasjon kan man lese at kun 12 prosent at amerikanske bedrifter har tatt i bruk bredbåndsteknologien så langt. I tillegg er det kun tre prosent av landets privatpersoner som har sluppet VoIP inn i sitt hjem.

Denne trenden bekreftes også her i landet, hvor mange av de bredbåndsselskapene som har minst tekniske navn, lever lengst. Et eksempel er Telio, som er i stadig vekst, i motsetning til IPTele som bukket under i kampen om kundene.

Ingen vet hva 3G er
Det er ikke bare tilbyderne av bredbåndstelefoni som sliter med å finne de rette ordene. Informasjonsbyrået International Data Corp gjorde en undersøkelse i Australia, og kom frem til at tilnærmet ingen hadde anelse om hva 3G er.

3G er en forkortelse for tredje generasjons mobilnett, og er i praksis bredbånd over mobilnettet. 3G er et forsøk på å forenkle teknologiens opprinnelige navn, nemlig UMTS (Universal Mobile Telecommunications System).

Her i Norge kan mangelen på kunnskap om 3G spores til operatørenes manglende fokus på den nye teknologien. Selv om både Telenor og NetCom har hatt operative 3G-nett en god stund, har de gjort svært lite for å spre ordet videre til sine kunder.

(Kilder: Digi, Networking Pipeline)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen