Voddler får bedre lyd

Teknofil Voddler får bedre lyd

Voddler får bedre lyd

Dolby Plus skal gi filmlyd på mobilen.

Den skandinaviske filmtjenesten Voddler tar nå i bruk lydsystemet Dolby Plus. Dette innebærer at smarttelefoner får tilgang til den gromme filmlyden vi har blitt vant til i hjemmekinoen.

Lydteknologien blir først og fremst tilbudt på mobiler fra Nokia, men den blir muligens også tilgjengelig på verdens raskeste smarttelefon i fremtiden.

Rikere lydbilde

Det kreves at maskinvaren støtter Dolby Plus, og foreløpig er det altså bare noen utvalgte Nokia-telefoner som gjør dette. Voddler blir den første filmtjenesten som tilbyr streaming og offline film på Nokias mobile enheter – med en lyd som låter bedre enn tidligere.

Ifølge Recordere.dk, som har testet ut teknologien av og på, var det en markant forskjell i lydkvaliteten. Dolby Plus gir mer volum, fremhever effekter bedre og skaper generelt mer liv i lydbildet.

Dolby Plus dukker opp i 5.1 surround, og benytter du surround-hodetelefoner vil lyden likne enda mer på hjemmekinoen.

Verdens raskeste

Utvalgte Nokia-telefoner får tilgang til Dolby Plus via en ny app som slippes i andre kvartal. Modellene inkluderer Nokia 700, Nokia 701, Nokia 603, Nokia 803, Nokia 808 PureView og Nokia N9.

Dolby skal også ha inngått en avtale med Huawei, som har vist frem verdens raskeste smarttelefon på Mobile World Congress i Barcelona. Det kan dermed hende at vi snart ser den samme teknologien i deres Android-telefoner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen