Vodafone satser på mobil e-post

Å være tilgjengelig, kunne jobbe mer fleksibelt og ha mer tid til familie og fritidsinteresser og ikke være bundet til kontoret er den største fordelen ved å kunne sende og motta e-post på mobilen i følge undersøkelsen.

Økt satsing på e-post på mobiltelefoner

E-post på mobiltelefonen har vært på tapetet lenge, men det har ikke slått helt gjennom i Skandinavia. I andre land som for eksempel USA og Storbritannia har utviklingen kommet mye lengre. Dette takket være nye og enkle tekniske løsninger.

Flere satser nå på mobil e-post. Vodafone i Sverige er en av de aktørene som er med på satsningen, og er sikker på at gjennombruddet vil komme innen kort tid.

- Undersøkelser vi har gjort bekrefter mye av det vi hadde mistanker om. Det er en stor interesse for e-post på mobiltelefoner, men at mange fortsatt mener det er for vanskelig å bruke e-post på mobil. Men nå finnes det teknologi som vil gjøre e-post på mobil til en lek, sier Klas Wallström, sjef sjef for bedriftsmarkedet i Vodafone Sverige.

6 av 10 mobilbrukere er frustrert på grunn av at de føler at de ikke er nok tilgjengelig. Tilgjengelighet er også en faktor som mer enn en tredjedel av de spurte mente at ville bedret seg om de kunne bli nådd per e-post. En fjerdedel ser frem til å kunne være mer fleksibel innen sitt virke og å kunne frigjøre mer tid til familien ved å ikke være så bundet opp mot kontoret. Hele 20 prosent mener det vil være godt å kunne slippe å sjekke e-posten på sin datamaskin.

Foreldre med barn under 15 år er mest positive til e-post på telefonen. Å ha mer kontroll og trygghet når det gjelder barnas fritidssysler som for eksempel skoleutflukter og andre aspekt ved barnas hverdag som årsak til dette. Fire av ti foreldre kommuniserer med sine barn via mobilen, mens 36 prosent gjør dette en gang i mellom.

På spørsmål om hvor man oftest er når man sender e-post svarer 46 prosent at de gjør det på kontoret, mens seks prosent oppgir sofaen hjemme som stedet de bruker for utsending av e-post. Tilsvarende plasser utenfor kontoret og hjemmet hvor man sender e-post er internettkafeer med 33 prosent, bibliotek 27 prosent og fra hotellet 26 prosent.

Problemer med å sende e-post med mobil

Tross de åpenbare fordelene, og det faktum at 53 prosent av mobilbrukerne mener det er fristende å sende e-post via mobiltelefonen så, er det bare 8 prosent som oppgir at de faktisk gjør dette ofte. 40 prosent mener at tastaturet er for lite. Fem prosent mener det tar for lang tid å sende og motta e-posten til telefonen, mens en av ti mener det er for vanskelig og tidkrevende å få e-post innstillingene til mobiltelefonen.

Nå finnes det flere nye e-post løsninger til mobiltelefoner på det svenske markedet. Vodafone satser på den amerikanske løsningen BlackBerry. BlackBerry har gjort suksess i USA og finnes i dag i ca 30 land. BlackBerry- løsningen tilbyr telefoner spesielt tilpasset for mobil e-post. Telefonene har brukervennlige tastatur og ”push mail funksjon”, som gjør det e-posten blir levert direkte på mobiltelefonen uten at brukeren må laste ned e-posten.

BlackBerry gjør videre at all e-post, kontakter, avtaler og dokumenter er synkronisert med kontoret til enhver tid. Man slipper også å måtte hente e-post, ettersom denne vil dukke opp på skjermen akkurat som en SMS.

Her til lands har hverken Telenor eller Netcom satset på Blackberry-teknologien, til tross for stor etterspørsel fra mange bedrifter. Enkelte norske selskap har rett og slett valgt å bruke svenske mobiloperatører og betale dyrt for roamingavtaler, for på denne måten å kunne ta i bruk Blackberry-funksjonen på telefonene sine.

På grunn av den manglende støtten her til lands, leverer blant andre Siemens sine norske telefoner uten Blackberry-programvare.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen