VMware lanserer abonnementstjeneste

VMware tilbyr programvare for virtualisering og oppfattes gjerne som den største aktøren i dette segmentet på verdensbasis. Selskapet har nå annonsert en ny abonnementstjeneste som skal være med å forbedre programvareutvikling og distribusjon av applikasjoner.

VMware Technology Network inneholder forhåndsinstallerte applikasjonsmiljøer i VMwares virtuelle maskiner. Poenget med tjenesten er at hele applikasjonsmiljøer kan forhåndsinstalleres, forhåndskonfigureres og lagres i en virtuell maskin.

BEA Systems, MySQL, Novell, Oracle og Red Hat er blant de første til å distribuere sin programvare i virtuelle maskiner.

VMTN Subscription er et abonnement for 299 dollar per bruker og år, som inneholder mange av VMwares produkter samt support og oppgraderinger. VMTN Subscription tilbyr en virtualiseringsplattform for utvikling og testing. VMTN Subscription inneholder VMware Workstation, VMware GSX Server og en utviklerversjon av VMware ESX Server med Virtual SMP samt VMware P2V Assistant for å migrere fysiske systemer til virtuelle maskiner.

Et av VMwares viktigste argumenter for å benytte dette tilbudet er at man reduserer tiden det tar å konfigurere, teste og gjenopprette systemer fra opptil flere dager til minutter.

Rent teknisk har et helt operativsystem som kjører under VMware tilholdssted i en enkelt fil. Dette gjør at man enkelt kan flytte virtuelle maskiner mellom forskjellige fysiske steder mellom ulike VMware-plattformer.

Man har forsøkt å sette prisen for denne tjenesten tilstrekkelig lav slik at utviklere på de fleste nivå kan benytte seg av VMTN Subscription. En annen drivfaktor for dette kan være stadig større fokus på virtualisering og konkurranse fra Xen, Virtuozzo og andre virtualiseringsplattformer fra IBM og Sun Microsystems.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen