VMware kjører på Opteron

I mange tilfeller kan det være aktuelt å kjøre mange virtuelle servere på én enkelt boks. Det er nettopp dette VMware er beregnet på og man kan kjøre forskjellige operativsystemer for deretter å administrere disse ved hjelp av ett enkelt grensesnitt. Det er ikke bare fordeler med slik teknologi, spesielt siden ytelsen kan være et problem i visse tilfeller - spesielt dersom man ikke har tilstrekkelig antall GB minne.

VMware har denne uken introdusert nye versjonsnummer som gir "eksperimentell" støtte for AMD sin Opteron-prosessor. Dette gjelder blant annet for VMware Workstation 3.1 og VMware GSX Server 3.1.

Hånd i hånd med VMware og Opteron, spaserer også Intel EM64T. Intel sin "iAMD64-teknologi" støttes i de nevnte versjonene av VMware. Det er faktisk en god stund siden VMware annonserte at de kom til å støtte x86-64, men reell tilgjengelighet kom først denne uken.

VMware finnes både for bruk sammen med servere og desktop. I praksis installerer man først ett "host" operativsystem, deretter VMware - for deretter å installere ønskede operativsystemer under VMware-applikasjonen. Operativsystemene "booter" under VMware og man kan bytte real-time samt kjøre de i fullskjermsmodus dersom ønskelig.

(Kilder: Cnet, VMware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen