VMware Infrastructure 3 (del 1)

En nyttig funksjon i ESX Server er muligheten til snapshots. Denne funksjonen "fryser" lagringsfilen (harddisken til den virtuelle maskinen) og lagrer alle endringer fra dette tidspunktet i en såkalt "delta-fil".


For å lage et snapshot høyreklikker vi på aktuell virtuell maskin og går inn på snapshot-menyen og velger "Take Snapshot".

Alternativ tekst mangler

Man kan navngi snapshot-ene og også velge å ta snapshot av minnet på virtuell maskin. Slik kan man gjenopprette maskin i tidligere tilstand uten å starte opp virtuell maskin på nytt.


Man kan ta snapshots i flere nivåer. Det er mulig å gå tilbake til et tidligere snapshot (Go to) eller slette snapshot-ene (Delete). Når man sletter et snapshot så slår man sammen den "fryste" lagringsfilen med delta-filene som holder på endringene.

Ved å trykke på en virtuell maskin i hovedvinduet og trykke på pauseknappen kan man sette virtuell maskin i suspend-modus. Da lagres minnet til disk.

Alternativ tekst mangler

Dette er en kjekk løsning om det er en stund til du trenger denne maskinen, men vil ha rask tilgang til denne når du trenger den. Du kan da sette den i suspend-modus og få mer tilgjengelig minne til andre virtuelle maskiner på denne ESX-serveren.

I tillegg er dette en flott funksjon ved planlagt vedlikehold av sentral lagring eller ESX-server, da man ikke trenger å skru helt av alle de virtuelle maskinene. Man setter da for eksempel alle de virtuelle maskinene i suspend-modus, restarter ESX-server og/eller lagringsserver og etter at den/de er oppe igjen trykker man på Play-knappen for å starte maskinene. Disse fortsetter da som om ingenting har skjedd.

Del 2 vil også vise andre smarte løsninger for å slippe nedetid.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen