VMware Infrastructure 3 (del 1)

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nettverkskonfigurasjonen finner du under "Configuration" og "Networking".


Vi oppretter først et nytt "nettverk" for virtuelle maskiner. Dette gjør vi ved å opprette en virtuell switch. Denne kan vi knytte virtuelle nettverkskort i virtuelle maskiner mot. Vi klikker på "Add Networking".


Vi velger "Virtual Machine" som type nettverk.


Nettet vi ønsker å bruke for den virtuelle maskinen ligger fysisk adskilt fra administrasjonsnettet, så vi velger å opprette en ny virtuell switch. Vi velger så det fysiske nettverkskortet som er tilkoblet det korrekte fysiske nettverket. Under "Networks" vil vi få en ledetråd til hvilket nett som er tilgjengelig gjennom hvert fysiske nettverkskort (gjennom såkalt broadcast trafikk).


Her gir vi den virtuelle switchen et fornuftig navn. Om man har planer om å koble flere ESX-servere mot samme nett, så er det fornuftig å gi virtuell switch samme navn på alle host-ene. Her kan vi også sette en VLAN id om fysisk nettverkskort er tilkoblet en switch med VLAN-støtte. På denne måten kan vi nå mange nett gjennom samme fysiske nettverkstilkobling.


Her har vi laget en ny virtuell switch med navn DMZ_205. Vi ønsker å benytte en sentral NFS-server som lagring for virtuelle maskiner. Vi må da opprette en VMkernel tilkobling. VMkernel tilkobling er nødvendig for tilkobling til NFS, iSCSI mm. Vi trykker på "Add Networking" igjen.


Vi velger "VMkernel" som type tilkobling.


Vår NFS-server er tilgjengelig via den virtuelle switchen som ble opprettet under installasjonen av ESX Server 3. Vi kunne her opprettet en ny virtuell switch om NFS-server hadde vært tilgjengelig gjennom et annet (fysisk tilkoblet) nettverk.


Vi gir tilkoblingen et fornuftig navn og setter IP-adresse for den.


Her er vi ferdig med nettverkskonfigurasjon inntil videre.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen