VMware Infrastructure 3 (del 1)

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Mulighetene og fordelene med virtualisering er mange! Det skal nevnes at ikke alle servere er gode kandidater for virtualisering, men de fleste er det. Dette rett og slett fordi de fleste servere ikke bruker mer enn en liten brøkdel av prosessorkraften til vanlig.

En server med to dobbelkjerne-prosessorer, en god porsjon internminne og rask disklagring kan hoste fra 2-3 til kanskje 20+ virtuelle servere på en og samme fysiske server, avhengig av last på de virtuelle maskinene. Ytelsen vil i de fleste tilfeller være bortimot tilsvarende en "vanlig" server. Dette kommer av at en server som brukes til ESX-server gjerne er ekstra kraftig, samt at de virtuelle maskinene sjelden alle utfører tunge oppgaver samtidig.

Funksjoner som snapshots og suspend gjør hverdagen lettere for IT-avdelingen. Om en oppdatering går galt så kan man i løpet av sekunder gjenopprette virtuell maskin til tidligere tilstand. Vedlikehold blir også mye lettere.

Vi skal i del 2 se på VMware VirtualCenter og de fordelene denne gir sammen med ESX Server. Dette er en administrasjonspakke for ESX Server som lar deg konfigurere og overvåke flere ESX-servere på en gang. Denne løsningen gir også tilgang på flere kjekke løsninger for økt oppetid, som for eksempel Vmotion. Vmotion lar deg bruke "dra og slipp" av virtuelle maskiner mellom forskjellige (kompatible) ESX-servere. Virtuelle maskiner kan da flyttes mellom to ESX-servere mens den kjører. Vi kommer tilbake til dette og mye mer i del 2.

Det er mulig å laste ned en evalueringsversjon av VMware Infrastructure 3.0 fra VMwares hjemmesider. Vær obs på at ESX Server 3.0 ikke kjører på alle typer maskinvare, men de fleste nyere servere med SCSI-kontrollere vil kunne kjøre dette. Når man eventuelt går til innkjøp av servere for en slik løsning bør man se på VMware sin liste over støttede systemer. Mange systemer utover denne listen vil fungere, og nye systemer blir fortløpenede sertifisert for ESX Server. Det er viktig å vite at ikke-støttede systemer ikke vil gi muligheter for samme support fra VMware som det støttede systemer gir.

For de som er helt ferske på virtualisering så er det også mulig å laste ned VMware Server. Dette er en gratis virtualiseringsløsning som kjører på vanlig Windows og de fleste Linux-distribusjoner. Dette produktet passer fint som en testplattform for virtualisering. For mange er kanskje dette godt nok i lengden også.

Del 2 om VMware VirtualCenter 2.0 kommer senere! Her vil vi ta for oss noen av mulighetene denne tjenesten gir oss, samt komme med noen forslag til løsninger og design.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen