VMware ESXi blir gratis

Microsoft kjører hardt på Windows 2008 Server og Hyper-v-produktet som skal gjøre selskapet mer attraktiv på virtualisering.

Den foreløpig utbestridte markedslederen på kommersiell virtualisering, VMware, står tydeligvis ikke stille når det gjelder posisjonering og vil fra neste uke tilby ESXi som gratis nedlasting. Til nå har denne hypervisoren kostet 495 dollar.

Prisene på resten av VMware-porteføljen forblir uendret inntil videre.

Microsoft tilbyr Hyper-v som en oppgradering til Windows 2008 Server for bare 28 dollar. Ettersom man med VMware slipper å dra kredittkortet i det store og hele, kan dette være nok til at ESXi klarer å bli foretrukket alternativ både blant grasrota og prisfokuserte brukere som senere utvikler seg til å bli bedriftskunder.

Det er viktig for begge selskapene å nå ut til brukere som bare er nysgjerrige på virtualisering. Spørsmålet er om Microsoft etter hvert kommer til å droppe hele oppgraderingsprisen på usle 28 dollar, som kan være en hindring nok til at brukerne heller laster ned VMware.

VMware ESXi har tradisjonelt sett utgjort en av de viktigste produktene og vært en melkeku i mange år. Den første biten blir heretter gratis. Ønsker man seg over på Virtual Infrastructure med flytting av VM-er i fart og diverse former for administrasjonsverktøy, må man betale det dette koster.

Den største fordelen VMware har i dag er kanskje at de er uavhengige (dvs. ikke en maskinvare- eller operativsystem-leverandør). Vanligvis er dette også svært positivt for selve produktet ettersom man må ha fokus på å gjøre sin egen nisje så bra som mulig - uten å ha andre produktsegmenter som kan dra lasset.

(Kilder: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen