VMWare 5.5 forlater beta-stadiet

- VMware Workstation 5.5 er ytterligere et steg på veien mot å kunne tilby våre kunder markedets bredeste utvalg av virtuelle plattformer, sa Lars Högberg, nordisk sjef hos VMware.

Nyhetene i Workstation 5.5

  • 64-bits støtte for AMD64- og Intel EM64T-systemer: I tidligere versjoner av Workstation fikk man støtte for verts-OS. Med versjon 5.5 er det innebygget støtte også for Windows, Linux og FreeBSD som gjesteoperativsystem.
  • To-veis virtuell multiprosessering er nå tilgjengelig på Workstation, noe som tidligere var forbeholdt Server-versjonene. Det understrekes fra VMware sin side at dette fortsatt er på eksperimentstadiet. Virtuell multiprosessering gjør det mulig for en virtuell maskin å utnytte kraften fra flere CPU-er.
  • Forbedret utgave av VMware Virtual Machine Importer. VMware 5.5 tilbyr utviklere og testere muligheten for å konvertere Symantec Ghost-sikkerhetskopier til virtuelle maskiner. Man kan også åpne disse kopiene i sine opprinnelige format uten å gjøre endringer på filene.
  • Bedre grensesnitt for kommandolinjen. Workstation 5.5 har et forbedret vmrun-grensesnitt, som gjør det mulig å automatisere repetisjoner av manuelle oppgaver. Man kan også ta snapshots, liste opp disse for alle virtuelle maskiner eller gå tilbake til et valgt snapshot.
  • Med Workstation 5.5 er det nå ifølge VMware mulig å skape bibliotek av virtuelle maskiner. Dette tilsvarer reelle miljøer både for 32- og 64-bits OS.

Pris og tilgjengelighet
VMware Workstation 5.5 er klar for levering per dags dato og koster omkring 1500 SEK, både for Windows- og Linuxversjonen. Det er også mulig å laste ned en gratis 30-dagers prøveversjon fra VMware.

(Kilde: VMware Sverige)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen