Apple TV har fått VLC
(Bilde: VLC / Shutterstock)

Apple TV har fått VLC

Den populære medieavspilleren er nå å finne på Apples nye TV-boks.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sent i fjor høst fant Apples populære TV-boks Apple TV – nå i fjerde generasjons utgave – veien til butikkhyllene. En av nyhetene var støtte for nedlastbare apper og spill, noe som selvfølgelig gjør at den nye modellen er en massiv oppdatering sett mot forgjengerne.

Vår anmelder var i det minste kjempefornøyd:
TEST: Apple TV har endelig blitt voksen >>>

En av de mer etterlengtede appene har utvilsomt vært medietjenesten Plex, og nå er altså en annen kjenning på plass: medieavspilleren VLC.

VLC for Apple TV skal være en fullverdig utgave av den vanlige VLC-avspilleren, og den har dessuten fått et par nye plattformspesifikke egenskaper. Ifølge annonseringen kan den spille av tilnærmet alle formater og finner delt innhold på nettverket – det være seg gjennom SMB-, DLNA/UPnP-, FTP- eller Plex-protokollen.

Også strømmer

Det er dog ikke bare lokalt innhold fra nettverket VLC kan ta seg av. En funksjon kalt «Remote Playback» gir deg mulighet til å hente filer eller strømmer fra andre steder på Internett. Dette innholdet vil dessuten lagres lokalt til du slipper opp for lagringplass på Apple TV.

Men merk at det enn så lenge ikke er støtte for skytjenester som DropBox, OneDrive og lignende. Dette skal dog være på vei og i betastadiet i skrivende stund.

God undertekststøtte

Foto: VLC

Selve avspillingsmulighetene med play, pause, spoling, hopping til kapitler og slikt er det vel ikke så mye å si på. Men det er verdt å få med seg at du også kan velge avspillingshastighet, samt bytte mellom forskjellige lydspor og undertekster dersom dette følger med. For sistnevnte skal for øvrig de fleste standarder være støttet.

Og er det slik at du mangler og savner undertekster, skal du også kunne hente dette direkte fra OpenSubtitles.org under avspillingen.

De som liker å bruke VLC til å spille av musikk kan også bite seg merke i at Hatchet kan benyttes til å hente slikt som bilder og biografier fra de aktuelle artistene.

Kan du VLC?
GUIDE: Ti fine triks i VLC >>>

(Kilde: VLC)

(Bilde: VLC)
(Bilde: VLC)
(Bilde: VLC)
(Bilde: VLC)
(Bilde: VLC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen