Mediespilleren VLC blir stadig bedre.

VLC har fått en skikkelig overhaling

Nye versjon 2.1 «Rincewind» er ute.

Den popluære mediespilleren VLC har vært gjennom en skikkelig overhaling, og er nå ute i en splitter ny utgave. Versjonsnummeret har hoppet til 2.1, og spilleren har fått tilnavnet «Rincewind».

Nyhetene denne gangen er mange og viktige. Spesielt har lyddelen av programmet blitt viet stor oppmerksomhet – faktisk har hele lydkjernen blitt skrevet på nytt, med den følge at alle lydmoduler også har blitt skrevet om. Videre er det blant annet lagt vekt på bedre surround, volumbehandling og enhetsstøtte.

Ny lydkjerne og bedre støtte for metadata er blant nyhetene i VLC 2.1.
Ny lydkjerne og bedre støtte for metadata er blant nyhetene i VLC 2.1.Foto: VLC

På bildesiden er kanskje den store nyheten at spilleren nå er forberedt for Ultra HD, eller «4K-ready», som de skriver. Det er et litt merkelig ordvalg, så her regner vi med at VLC fremdeles mangler en eller annen komponent for å spille av 4K-materiale i all sin prakt – muligens HEVC/H.265-kodeken.

Bedre maskinvareutnyttelse

VLC-gjengen har også fått på plass støtte for maskinvareakselerert dekoding i OS X, samt for Android og Linux. For Windows er maskinvareakselerert koding nå på plass med Intel QuickSyncVideo.

Vi liker også at det nå skal være bedre støtte for undertekster, og de nye mobilappene til Android og iOS må nevnes. Dessuten skal rundt tusen småfeil skal være rettet opp i VLC 2.1.

Hele smørbrødlista finner du på VLCs hjemmesider, hvor du naturligvis også kan laste ned programmet. Det er gratis og finnes for Linux, OS X og Windows.

Kan du VLC?
Her får du 10 fine brukertriks >>>

Kilde: VideoLAN

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen