VLC vil lage en egen versjon for startmenyen i Windows 8. (Bilde: VLC)

VLC ber om hjelp

Vil lage Windows 8-applikasjon, men har ikke nok penger.

Selv om VLC ikke følger med i et eneste operativsystem, og nettsiden deres inntil nylig så ut som var laget for 10 år siden, er VLC en av de mest populære videospillerne på markedet.

VLC blir brukt av omtrent 100 millioner personer verden over, kan spille av omtrent samtlige videoformater og er i tillegg å finne på både Windows, OS X og Linux-distribusjoner.

Nå er de interessert i å lage en egen applikasjon for det nye grensesnittet i Windows 8, slik at den blir mer berøringsvennlig. For å gjøre det trenger de imidlertid penger, og som mange andre småselskaper søker de støtte fra brukere via Kickstarter.

Både til ARM-maskiner og mobiler

Den nye applikasjonen skal bli distribuert via Windows Store, og vil dermed fungere på de nye ARM-baserte Windows 8-maskinene. Det inkluderer Microsoft Surface-nettbrettet og andre lettvektere på markedet.

Som om ikke det var nok, ser VLC-folkene også for seg å kunne lansere en versjon for mobilplattformen Windows Phone 8 i samme slengen, da kodegrunnlaget er mer eller mindre identisk.

Beholder alle funksjoner

– Vi har planer om å legge til støtte for DVD-er og VCD-er, samt ukrypterte Blu-Ray-plater. Alle funksjonene du kjenner fra våre nåværende versjoner vil bli beholdt, slik som en solid lydutjevner, videofiltere og god støtte for undertekster, skriver VLC-gruppen på Kickstarter-siden.

I skrivende stund har de samlet inn drøyt 11 000 pund fra nesten 800 supportere. I løpet av de neste 25 dagene håper de imidlertid på å få inn over 40 000 pund, som de har anslått er summen de trenger for å ferdigstille prosjektet.

For å gi din støtte, kan du ta en tur innom Kickstarter.

Bruker du VLC, eller har du et bedre alternativ? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: WP Central)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen