Vivo presser oppløsningen i mobilskjermer

Vivo presser oppløsningen i mobilskjermer

Lanserer Xplay 3S med heftig oppløsning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Nylanserte Vivo Xplay 3S har en skjerm med punkttetthet på hele 490 piksler per tomme.
Nylanserte Vivo Xplay 3S har en skjerm med punkttetthet på hele 490 piksler per tomme.

Er du fornøyd med full-HD-mobilen din? Samsung har allerede sluppet plansjer som viser at de jobber mot 4K-oppløsning i mobilskjermer, men nå blir de slått av kineserne – iallfall et stykke på veien.

Vivo har nemlig annonsert Xplay 3S, som kommer med en skjerm som har hele 2560 x 1440 piksler. Den markedsføres som den første telefonen med 2K-oppløsning, men også 1080p kan kvalifisere som 2K, uten at det gjør oppløsningen mindre imponerende.

Les også: Samsung vil gi deg ultra-HD på mobilen

Seks tommer

Xplay 3S har en seks tommer stor skjerm, og en pikseltetthet på hele 490 punkter per tomme. De fleste av dagens toppmodeller har rundt 440 piksler per tomme. HTC One er imidlertid et unntak, ettersom den med full-HD-oppløsning på noe mindre skjerm, kommer helt opp i 469 punkter per tomme.

I denne størrelsesklassen, er imidlertid denne punkttettheten helt unik. Full-HD-skjermene vi kjenner i dag vil få betraktelig lavere punkttetthet om de skulle blitt strukket enda en tomme, fra den vanlige størrelsen på fem tommer, i dag.

Heftig spesifisert

Telefonen er ellers så toppspesifisert som du kanskje forventer. Det betyr en Snapdragon 800-brikke fra Qualcomm, med fire prosessorkjerner klokket til 2,3 GHz. 3 gigabyte med RAM, stereohøyttalere og 32 GB lagring. Batteriet er på 3200 mAh.

Som HTC One Max, har telefonen en fingeravtrykksleser på baksiden. Også her er den plassert rett under kameralinsen, men i motsetning til One Max har Xplay 3S både leser og kameralinse ut mot kanten på telefonen. Det kan altså hende at den er noe enklere å bruke enn leseren på HTCs største telefon.

Dette er det vi vet om Oppo Find 7 så langt.
Dette er det vi vet om Oppo Find 7 så langt.Foto: Oppo

Oppo Find 7 kommer

Det er lite sannsynlig at Vivo Xplay 3S finner veien ut av Kina. Dermed blir det veldig spennende å se hva Oppo gjør med sin kommende Find 7-modell, som skal ha tilsvarende høyoppløst skjerm.

Foreløpig har Oppo bare bekreftet at Find 7 er på vei – noen fullverdig lansering har de foreløpig ikke hatt. Det ryktes at denne telefonen vil ha enda heftigere innmat enn Vivos flaggskip. Her snakkes det nemlig om Qualcomms kommende systembrikke, Snapdragon 805.

Les også: Qualcomm har lansert sin første 64-bits brikke

(Kilde: androidauthority.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen