Visual Radio er på vei

Visual Radio gjør det mulig for radiostasjonene å gi mer informasjon om programmene og musikken de spiller. Både titler på musikken og bilder fra programmene kan sendes over nettet og til telefonen.

Se og hør på radio
På denne måten trenger du aldri mer lure på hvem som spiller låten du hører på radioen, eller for den saks skyld hva låten heter. Denne informasjonen vil være lett tilgjengelig på mobilskjermen.

Hvis du hører på nyhetene har du muligheten til å se hva de snakker om, i form av overskrifter som ruller over skjermen. Det er heller ingen krise om man går glipp av begynnelsen på et diskusjonsprogram, ettersom man vil kunne få et sammendrag av debatten rett på skjermen.

Samtlige norske TV-kanaler har i lengre tid sendt en eller annen visuell radio når de ikke sender andre programmer. De fleste kjenner etterhvert til programmer som Svisj og Mess-TV. Dette er programmer der seerne selv har mulighet for å delta i debatter, eller for å stemme på de sangene de vil høre.

Dette er tjenester som sannsynligvis kommer til mobiltelefoner etterhvert som visuell radio blir mer og mer utbredt. Det er tross alt ingen tvil om at dette er en stor og feit melkeku for tilbyderene, ettersom prisene for å benytte tilbudene varierer fra 5 til 30 kroner, alt etter hvilken tjeneste det gjelder.

- Dette er ikke tv, men en videreutvikling av radiomediet. Hvis du har en mobil med Visual Radio, hører på en låt på radioen og lurer på hvem som synger den så er det bare å trykke på en knapp og få opp informasjonen på skjermen, sier Reidar Wasenius, prosjektleder i Nokia til BBCnews

For å kunne få gjøre nytte av denne tjenesten må man ha en mobiltelefon som er klargjort for dette. De to første telefonene med Visual Radio vil være Nokia 7710 og Nokia 3230, som begge skal lanseres på markedet i løpet av første kvartal i år. Visual Radio vil også være tilgjengelig på flere Nokia-modeller som kommer i fremtiden.

Nokia vil i tillegg tilby Visual Radioteknologien til andre produsenter også, så det vil på ingen måte bli noe finsk monopol på tjenesten.

Teliasonera er den første operatøren som vil tilby tjenesten til sine kunder. Samtidig er det klart at Kiss FM i Finland er den første radiokanalen som vil være tilgjengelig på Visual Radio. De lover å ha sendingene klar så fort Nokia får telefonene på markedet. I England så er det Virgin Radio som vil være først ute med sendinger. De regner med å være på lufta innen noen måneder.

Det er i skrivende stund ikke klart når Visual Radio vil bli tilbudt i Norge, men pengemaskiner av dette kaliberet vil nok dukke opp uten særlige forsinkelser

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen