Visual Basic-kompilator for Mono

Mono-prosjektet, som har bygd opp et sett med biblioteker som er kompatible med .NET-plattformen fra Microsoft, har lansert en Visual Basic-kompilator som kan kompilere seg selv. Frem til nå har programvare skrevet i Visual Basic kun vært mulig å kjøre på Windows-baserte maskiner, men den nye kompilatoren endrer dette.

Hele 37% av større selskaper bruker programvare skrevet i Visual Basic, ifølge en undersøkelse fra Forrester Research. Likevel er språket gjerne et av de mest forhatte blant mange utviklere. En av hovedpersonene bak kompilatoren er norske Raulf Jarve, som ferdigstilte kompilatoren som en del av Googles Summer of Code. Han er nå ansatt i Novell, som står bak Mono-prosjektet.

Kompilatoren støtter Visual Basic 8.0-kode, og blir levert sammen med den nyeste versjonen av Mono. For å bruke programvare skrevet i .NET 1.0, trenger du bare å rekompilere med den nye kompilatoren.

- Nå trenger ikke utviklere å ha Linux-ekspertise for å skrive programvare som lett kjører på Linux, sa Miguel de Icaza i Novell i et intervju med LinuxDevices.com. Ifølge de Icaza har Mono-prosjektet ikke fått noe nytte av Novells avtale med Microsoft om samarbeid.

Kilde: LinuxDevices.com

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen