Viste frem 150-kronersmobilen
(Bilde: Mozilla)

Viste frem 150-kronersmobilen

Mozillas ekstremt billige mobil med Firefox OS snart klar for salg.

De første mobiltelefonene med Mozillas Firefox OS så dagens lys allerede i fjor høst, og selv om prisen på Firefox-telefonen ZTE Open er på under 500 kroner skal Firefox-telefonene bli enda billigere.

Mozilla skriver nå i et blogginnlegg at Intex og Spice, to av Indias ledende mobilmerker, vil være ute med sine første Firefox-mobilene i India i løpet av de neste månedene. Planene om en superbillig telefon til rundt 25 dollar – 150 kroner – ble annonsert på Mobile World Congress i februar, som et samarbeid mellom Mozilla og den kinesiske brikkeprodusenten Spreadtrum.

Prototyper på smartmobiler med Spreadtrum-brikker vil bli demonstrert på Mobile Asia Expo i Shanghai denne uken. 

– Plattformen vil gi oss et fortrinn når det gjelder å oppgradere kjøperne fra enkle mobiltelefoner til smartmobiler, med så lave priser at massemarkedet har råd til dem, sier Sanjay Kumar Kalirona, sjef for mobilavdelingen i Intex.

ZTE Open II.
ZTE Open II.Foto: ZTE

HTML-apper

I motsetning til dagens andre mobile OS, slik som Apples iOS, Googles Android og Microsofts Windows Phone, vil Firefox basere seg på at alle apper utvikles i HTML 5.

Men selv om det er snakk om «web-apper», vil appene få tilgang til kjernefunksjoner i telefonen – som kamera, GPS-lokalisering og andre sensorer. 

To Firefox OS-mobiler som blir vist på Mozillas stand på Mobile Asia-messen vil komme i salg denne sommeren; ZTE Open II og Alcatel Onetouch Fire E. Begge disse har tokjerneprosessorer, for bedre ytelse enn tidligere modeller.

Norske Telenor har også vist sin interesse for Firefox OS, og i fjor høst samlet de rundt 160 Firefox-utviklere i Telenor Expo på Fornebu. Telenor lanserer i første omgang Firefox-mobiler i enkelte mellom-europeiske land, men vil i løpet av året også satse i Asia.

Vi prøvde første generasjon Firefox-mobil i fjor:
– Slik er Firefox-mobilen »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen