Vista vil isolere lyd og video

Dette er første gang Microsoft legger inn noen slags for sperre på fildeling i Windows. Beskyttelsen vil ikke brukes når du spiller av vanlige MP3-filer og DVD-filmer, men når du prøver å vise høy-kvalitets video, også kjent som HDTV. Det skal også bli vanskeligere å lagre nettradio til disk som MP3-filer.

Beskyttelsen er presset på Microsoft av Hollywood-studioene, og også andre produsenter av konsumelektronikk må implementere lignende beskyttelse. Likevel har ikke Microsoft gitt helt etter for RIAA og MPAA. Plateindustrien ønsket nemlig en forbedret mulighet til å kopibeskytte CDer, men det fikk de ikke.

Som et resultat av den nye beskyttelsen, kan du få kompabilitetsproblemer med eldre skjermer og TVer når du forsøker å spille av høykvalitets video. Svært få av disse beskyttelsene er på plass i den nåværende betaversjonen av Windows Vista, men vil være med i neste versjon.

I Vista vil audio og video i Windows Media-format være utilgjengelig for plugin-programvare. Plugins får bare sende kommandoer til Windows Media Player, men får ikke behandle lyddataene direkte.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen