Vista selger dårligere enn XP

En markedsundersøkelse i regi av NPD viser at antall solgte kopier av Vista den første uken etter lansering var hele 59 prosent lavere enn tilsvarende tall for forgjengeren Windows XP.

De totale inntektene fra salget den første uken var også lavere enn tilsvarende for Windows XP, men bare 32 prosent.

Tallene gjelder for frittstående butikkversjoner av Vista, og inkluderer ikke versjoner som leveres med nye PC-er. En rekke amerikanske butikker er med i undersøkelsen, deriblant Amazon.com og Best Buy.

En del av skylden for det lavere salget må nok Vistas høye krav til maskinvare ta. Mange har datamaskiner hjemme som rett og slett ikke takler Vista. En annen årsak til det sviktende salget kan selvfølgelig være den noe stive prisen, samt en del rapporterte barnesykdommer.

Samtidig rapporteres det om en økning i antall solgte nye PC-er i uken etter lanseringen. Ifølge NPD skal PC-salget ha vært 67 prosent høyere enn samme uke året før.

Vista ble lansert for privatkunder i slutten av januar i år, mens bedrifter fikk muligheten til å kjøpe såkalte volumlisenser allerede i november i fjor. Salget av bedriftsversjonen skal på sin side visstnok ha gått bedre enn forventet.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen