Vista og barnesykdommer

Det er nå drøye to uker siden Microsoft lanserte Windows Vista for hjemmebrukere. Ikke uventet er det meldt om flere problemer med det nye operativsystemet.

Kompatibilitet

Det svenske bladet PC för Alla testet hvordan 46 ulike programmer fungerer under Windows Vista. Resultatet var at 20 av de testede programmene fikk problemer - les mer.

På siden Windows Vista RTM Software Compatibility List finner du en oversikt over hvilke programmer som skal virke og ikke virke under Windows Vista. Utgangspunktet er Vista RTM (Build 6000), som er den versjonen som ble lansert 30. januar.

Det finnes også en lignende liste for maskinvare, nemlig Windows Vista RTM Hardware Compatibility List.

iTunes

Apple har gått ut og advart mot problemer ved bruk av iTunes under Windows Vista - les mer.

Bilder

Det er meldt om problemer med det nye fotogalleriet i Vista. I utgangspunktet skal det være enkelt å legge til tilleggsinformasjon (metadata) til digitale bilder i Vista. Nå viser det seg at dette kan være risikabelt.

Programmet Microsoft Photo Info, som kan brukes til å legge inn tilleggsinformasjon til bildene dine, viser å i verste fall kunne ødelegge bildene.

Det kan også hende at kameraet ditt får problemer med å lese informasjonen om bilder som er behandlet med Vista. Det rapporteres også om problemer med å vise bilder i programmer som Adobe Photoshop, etter behandling av bildene i Vista.

Microsoft ber nå kameraprodusenter om å tilby programvare som gjør kameraene kompatible med Vista. Nikon lanserte sin støtte for RAW-bilder (råformat) i januar, mens Sony og Olympus gjorde det samme på onsdag. Dersom du bruker Windows Vista kan du finne disse oppdateringene ved å klikke på (sjekk etter oppdateringer) i Vistas Fotogalleri.

Neste store oppdatering

Microsoft vil trolig slippe SP1 for Vista før jul i år med sikkerhetsoppdateringer og "hotfikser". Mange vil nok vente på Vista SP1 før man tar skrittet og oppgraderer fra Windows XP.

Dersom du ikke bare vil prøve Vista for nysgjerrighetens skyld, eller er ute etter DirectX 10-støtte, kan det virke smart å vente med å oppgradere. I motsatt fall kan du altså måtte regne med å støte på problemer av ulik art.

Din erfaring?

Har du tatt i bruk Vista enda? Hva er dine erfaringer? Del gjerne dine inntrykk med andre i forumtråden nedenfor.

(Kilde: Forbruker.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen