Vista krevende for bærbare

Windows Vista

Microsoft skal etter planen lansere Windows Vista i november for bedrifter og i januar for hjemmebrukere. En av nyhetene i denne Windows-versjonen er et brukergrensesnitt med tredimensjonal effekt.

Windows Aero er navnet på temaet til Windows Vista som gir gjennomsiktig 3D-effekt. Nå viser det seg at den imponerende grafikken er ikke gunstig for batterilevetiden i bærbare PC-er.

Nettstedet Cnet news.com har vært i kontakt med en ikke navngitt maskinvareprodusent som melder om tester som viser dramatisk reduksjon i batterilevetid når betaversjonen av Windows Vista er installert. Batterilevetiden skal ha vært redusert selv om 3D-effekten var begrenset. Microsoft har selv erkjent at batterilevetiden i Windows Vista er mindre enn i Windows XP.

Microsoft forteller videre til nettstedet Cnet news.com at de jobber med å forbedre batterifunksjonen i Windows Vista, men de oppfordrer Windows Vista-brukere til å bruke innstillingen "basic theme" - i hvert fall på en bærbar PC som sliter med batterikapasitet.

(Kilde: Cnet news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen