Vista kan bli utsatt i Europa

Alternativ tekst mangler

Dersom EU-kommisjonen krever endringer i Windows Vista, kan Europa-lanseringen av operativsystemet bli utsatt. EU-kommisjonen har tidligere ilagt Microsoft kraftige bøter fordi de mener selskapet ikke fulgte opp ordre gitt av kommisjonen. Microsoft hevder på sin side at EU-kommisjonen ignorerte viktig informasjon i disse sakene, og at selskapet ikke hadde noen mulighet til å gjøre endringene ferdig tidligere.

EU-kommisjonen har tidligere uttrykt bekymringer over Windows Vistas innebygde søk, og dersom de finner bevis for konkurransehindrende oppførsel vil de starte opp en ny sak mot Microsoft. Programvaregiganten har svart kommisjonen og venter nå på et svar tilbake.

- Med en gang vi mottar kommisjonens svar, vil vi få vite om de søker ytterligere produktendringer som vil resultere i utsettelser i Europa, sa en talsperson for selskapet til BetaNews. - På et generelt grunnlag sikter Microsoft mot verdensomspennende tilgjengelighet av Windows Vista for bedriftskunder i november og for sluttbrukere i januar, der den eksakte slippdatoen vil bli avgjort etter den siste testingen som nå foregår.

EU-parlamentet har også begynt å stille seg tvilende til EU-kommisjonens saker mot Microsoft. Flere parlamentsmedlemmer har sendt brev til Neelie Kroes i kommisjonen der de mener det vil være negativt for EU dersom Microsoft trekker seg helt eller delvis ut av Europa. Parlamentet har derimot ikke jurisdiksjon over EU-kommisjonen.

(Kilde: BetaNews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen