Vista kåret til årets fiasko
Teknofil

Vista kåret til årets fiasko

En gruppe IT-folk bestemt seg for noen år siden for å rette søkelyset mot store prosjekter som feiler. Resultatet ble The Fiasco Awards med premieutdeling hvert år i Barcelona.

Årets vinner var soleklar. Av ni kandidater stakk operativsystemet Windows Vista av med over 80 prosent av stemmene. DAB-radioen var også med i finalen.

- Bra med fiasko
Ifølge DagensIT var fjorårets vinner det tredimensjonale møteverktøyet Google Livery. Det er heller ikke første gang Windows får en slik utmerkelse. Windows Millennium (ME) har har fra før av fått merkelappen som en av tidenes største it-fiaskoer.

Tanken med prisutdelingen er imidlertid ikke bare å henge ut de som tabber seg ut. Teamet bak The Fiasco Awards understreker at både suksess og fiasko er viktig for at utviklingen skal gå fremover.

- Vi ønsker å skape en positiv holdning til fiasko-prosjekter. Det er tross alt et viktig skritt på veien til suksess, skriver Fiasko-teamet på sine nettsider.

Overrasker Microsoft
Direktør for Windows Microsoft, John Henrik Andersen, var ikke klar over at Vista fikk fiaskoprisen i Barcelona. Han er svært overrasket.

- Hadde det vært i 2007 kunne jeg ha forstått det bedre, for da fikk vi en del negativ oppmerksomhet rundt diverse utfordringer og problemer. Men etter Service Pack 1 har vi registrert en stor tilfredshet hos kundene, så vi har sett på 2008 som et svært godt år for Vista, sier Andersen til Teknofil.

Han forteller at Vista faktisk har vært en større salgssuksess på to år enn det XP var i samme tidsperiode.

- Det er aldri hyggelig med negativ omtale som dette, og vi må vise respekt og ydmykhet for at dette er meningen til de som har stemt. Og hvis de mener at fiasko er veien til suksess, mener de kanskje at Windows 7 blir like bra som vi tror, sier Andersen.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen