Vista holder ytelsen oppe

Du kjenner følelsen. En helt ny og frisk installasjon av Windows. Både selve operativsystemet og programmene dine starter raskt. Etter en tids bruk går alt imidlertid tregere og tregere, for til slutt å nesten gå helt i stå.

Med Windows Vista (tidligere "Longhorn") ønsker Microsoft å ta tak i problemet med fallende ytelse over tid. Vista vil automatisk defragmentere harddiskene i systemet, utnytte minnet bedre slik at programmer laster raskere og dessuten introdusere et eget kontrollpanel som skal detektere potensielle flaskehalser i systemet.

Det viktigste er kanskje likevel en funksjon kalt SuperFetch. SuperFetch overvåker hvilke programmer som benyttes mest og laster de automatisk inn i systemminnet ved oppstart. På den måten ligger de programmene du bruker mest alltid "klare" i minnet.

SuperFetch-funksjonen skal være på plass i Beta 1-utgaven av Windows Vista, men vil bli ytterligere forbedret i kommende utgaver.

På papiret ser dette vel og bra ut, men det gjenstår å se i praksis hvor mye Microsofts tiltak spiller inn på ytelsen. Den endelige versjonen av Windows Vista er ventet til neste år.

Les mer om Windows Vista hos vår søsterside Programmer.no.

(Kilder: VR-Zone, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen