Vista får nye lisensvilkår

Alternativ tekst mangler

Microsoft har offentliggjort nye lisensvilkår som skal gjelde "retail"-utaven av Windows Vista. Vilkårene innsnevres i forhold til hva som er tilfelle for Windows XP.

Dagens lisensvilkår er slik at Windows XP kan installeres på en ny PC dersom forrige installasjon blir fjernet. Det er i utgangspunktet ingen begrensning på hvor mange ganger Windows XP installeres på flere PC-er - bare at forrige installasjon må fjernes for å tilfredsstille Microsofts vilkår (les mer).

De nye lisensvilkårene for Windows Vista innebærer at det fortsatt er lov å installere Windows på en annen PC, men kun én gang.

Ganske mange PC-brukere vil likevel ikke bli berørt av denne endringen i lisensvilkårene. De kjøper enten en PC med forhåndsinstallert OEM-utgave av Vista, eller bygger sin egen PC og kjøper en OEM-utgave, sammen med for eksempel et hovedkort.

Det er foreløpig uklart hva som skjer dersom en Vista-bruker bytter et hovedkort i PC-en. Vil Microsoft anse dette som at brukeren installerer Windows på en ny PC? Dagens situasjon er at brukeren kan ringe Microsofts supporttelefon, og få en kode som aktiverer OEM-versjonen av Windows XP på nytt etter utskifting av maskinvaren.

På nettsiden microsoft.com kan du få mer informasjon om lisensvilkårene til Microsofts produkter. På nettsiden microsoft.com/norge finner du lisensinformasjon på norsk.

(Kilder: TechWeb, Windows Vista Team Blog, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen