Vista-problemer for iTunes

Alternativ tekst mangler

Det har lenge vært kjent at Windows Vista har visse problemer med kompatibiliteten mot programmer beregnet på Windows XP. Nå går også Apple ut og advarer mot problemer ved bruk av iPod og iTunes.

Problemene er så store at musikk og video kjøpt fra iTunes Store i noen tilfeller ikke kan spilles av i Windows Vista, fordi autoriseringen feiler. Programmet har også problemer med automatisk synkronisering av media, kontakter og kalender.

Vent med å oppgradere

Det er også meldt om tilfeller hvor en tilkoblet iPod har fått data ødelagt. Apple ber nå sine brukere av iTunes om å vente med oppgraderingen til Vista til en oppgradering som fikser problemene er laget. Apple regner med å ha en slik oppdatering klar innen få uker.

Apple har imidlertid laget en oppskrift på hvordan brukere som allerede har installert Vista kan minimalisere problemene med autoriseringen:

Deautoriser kontoer

Det første som må gjøres er å deautorisere alle kontoene til iTunes Store, for så å sette sin iPod til bruk som ekstern disk. Deretter skal iTunes reinstalleres og maskinen autoriseres fra iTunes Store.

Apple anbefaler også å reinstallere Windows Vista, men dette skal strengt tatt ikke være nødvendig. Har du fortsatt problemer etter dette, har Apple laget et lite program som skal hjelpe til med autoriseringsproblemene. Programmet finner du her.

(Kilder: Betanews, BBC)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen