Vista-funksjon skapt for å irritere

Windows Vista har til gode å bli tatt imot med åpne armer av PC-eiere. Systemet har fått klager på at det er tregt og sliter med drivere. Ikke minst irriterer mange seg over de stadig gjentagende sikkerhetskontrollene.

Akkurat den irritasjonen er nok ikke overraskende for Microsoft.

La til irritasjonsfunksjon
Ifølge Cnet News sa nemlig produktsjef hos Microsoft, David Cross, på en konferranse sist torsdag, at funksjonen User Account Control, systemet hvor du som bruker må verifisere at du stoler på programmet du installerer, ble lagt til i Vista for å irritere.

- Årsaken til at vi la denne funksjonen inn i vista var for å irritere, helt seriøst, sa Cross, ifølge Cnet.

Formålet var å øke sikkerheten for Vista. Mange brukere er nemlig alltid innlogget med administrasjonsrettigheter. Windows ønsket da å presse utviklerne til å utvikle sikre kildekoder til sine programmer.

- Har hjulpet
Mange brukere irriterer seg så mye over de stadig tilbakevendende sikkerhetsspørsmålene at de har slått av hele funksjonen. Microsoft sine egne tall viser at dette langt fra gjelder alle brukere. Ifølge deres tall har 88 prosent av brukerne av Vista denne funksjonen aktivert.

Ifølge Cross har presset på utviklerne gitt så pass god uttelling at 66 prosent av disse aldri opplever de irriterende sikkerhetsspørsmålene.

Likevel vil Windows få fjernet mye av maset på brukerne ved oppdateringen Service Pack 1. Denne oppdateringen vil bli utgitt på norsk innen sommeren.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen