Vista-aktivering knekt

En forumbruker hos nettsiden Keznews har lagt ut VBScript-kode som genererer gyldige nøkler for Windows Vista. Flere av dem er mulig å aktivere, og dermed ha en fullverdig Windows Vista-versjon.

Nøkkelgeneratoren fungerer ved å prøve tilfeldige nøkler, og deretter teste om din lokale Windows-installasjon godtar dem. Om den gjør det, skriver den ut nøkkelen, og du kan da forsøke å aktivere med den. Om den ikke aktiverer, kan du bare prøve igjen senere.

Verktøyet genererer rundt 20000 nøkkelkandidater i timen, og de aller fleste har rapportert at de fant en nøkkel på under to dager. Flere av brukerne hos Keznews har testet koden, og den ser ut til å fungere.

En generator som lager potensielt gyldige produktnøkler kan være et mareritt for Microsoft. Kunder kan risikere at lovlige Windows-kopier som er kjøpt i butikk plutselig ikke vil aktivere, fordi noen andre tilfeldigvis har aktivert den nøkkelen tidligere.

Det er ingen indikasjoner, bortsett fra å kreve å få se originalnøkkelen, som kan fortelle Microsoft hvem som er den egentlige eieren.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen