(Bilde: Shutterstock/ Songquan Deng/ Wikimedia/ Jared C. Benedict, Evan Amos)

Visste du at Apple har laget kamera og spillkonsoller?

Ikke alt selskapet tar i blir til gull.

Apples aksjekurs og omtale i media viser et selskap som en nærmest skulle tro var sendt ned fra himmelen for å tjene folket med nyttige dingser i pen design. IT-selskapet dumper ut det ene populære produktet etter det andre som vi står i kø for å få kjøpt, selv før verken sniktitter eller anmeldelser for de ofte dyre produktene deres er tilgjengelige.

Mange av oss har med andre ord total tillitt til produktene med den ikoniske eple-logoen, enten det er datamaskiner og mobiltelefoner, eller musikk, som ligger vårt hjerte nærmest.

I dag er situasjonen rosenrød, men slik har det ikke alltid vært for Apple. For bare 15 år siden slet selskapet med å holde seg over den røde streken.

Gode råd er dyre, eller?

Et godt eksempel var da Apple i 1980 med brask og bram lanserte den svinedyre datamaskinen Apple III. For tiden er det Dan Riccio som har ansvaret for de tekniske komponentene i selskapets maskiner, mens et annet stort apparat igjen skal ta seg av det faktiske salget.

Det krever nemlig samarbeid på tvers av flere grener for å lage den spreke men balanserte datamaskinen som folk vil ha. Slik er det i dag, og slik var det før, bare la oss nå inderlig håpe dagens ledere samarbeider bedre enn sine forfølgere.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen