(Bilde: Shutterstock/ Songquan Deng/ Wikimedia/ Jared C. Benedict, Evan Amos)

Visste du at Apple har laget kamera og spillkonsoller?

Ikke alt selskapet tar i blir til gull.

Apples aksjekurs og omtale i media viser et selskap som en nærmest skulle tro var sendt ned fra himmelen for å tjene folket med nyttige dingser i pen design. IT-selskapet dumper ut det ene populære produktet etter det andre som vi står i kø for å få kjøpt, selv før verken sniktitter eller anmeldelser for de ofte dyre produktene deres er tilgjengelige.

Mange av oss har med andre ord total tillitt til produktene med den ikoniske eple-logoen, enten det er datamaskiner og mobiltelefoner, eller musikk, som ligger vårt hjerte nærmest.

I dag er situasjonen rosenrød, men slik har det ikke alltid vært for Apple. For bare 15 år siden slet selskapet med å holde seg over den røde streken.

Gode råd er dyre, eller?

Et godt eksempel var da Apple i 1980 med brask og bram lanserte den svinedyre datamaskinen Apple III. For tiden er det Dan Riccio som har ansvaret for de tekniske komponentene i selskapets maskiner, mens et annet stort apparat igjen skal ta seg av det faktiske salget.

Det krever nemlig samarbeid på tvers av flere grener for å lage den spreke men balanserte datamaskinen som folk vil ha. Slik er det i dag, og slik var det før, bare la oss nå inderlig håpe dagens ledere samarbeider bedre enn sine forfølgere.

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen