Visma med sterk vekst

Prosentmessig hadde altså Visma en økning på 21 prosent fra 2005 til 2006, hvorav 10 prosent er organisk vekst. EBITDA-resultatet gikk opp fra 258 milloner i 2005 til 305 millioner. Det påpekes at regnskapet da er belastet med engangskostnader pålydende 24 millioner kroner som har med HgCapitals oppkjøp av Visma i april 2006 å gjøre. Justert for nevnte engangskostnader endte EBITDA på 329 millioner, en økning på 28 prosent.

- Vi er meget godt tilfreds med utviklingen i fjor – både når det gjelder omsetning og resultat. Til tross for at fjoråret var preget av strukturelle endringer og sterkere markedsorientering med investering i omfattende markedsprofilering i Norden, utvikler Visma-konsernet seg i raskt tempo i kombinasjon med god underliggende drift. Vi forventer at utviklingen vil fortsette – med særlig satsning på det nordiske og etter hvert europeiske markedet, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

4. kvartal 2006 nådde Visma en omsetning på 656 millioner, mot 558 millioner i perioden før. Omsetningen økte i samme periode med 23 prosent. Den organiske veksten utgjorde 10 prosent. EBITDA-resultatet i dette kvartalet endte på 94 millioner, opp fra 80 i samme periode året før. Engangskostnadene i denne perioden, relatert til oppkjøpet av Visma, utgjorde 14 millioner i 4. kvartal 2006. Netto kontantstrøm fra drift etter skatt økte fra 287 millioner kroner i 2005 til 301 millioner.

Som vi skrev om for kort tid siden overtok Visma i januar i år Accountview, det tredje største programvarehuset i Nederland. Kjernevirksomheten er programvare for SMB, spesielt regnskapsbyråer og revisorer. Visma har også styrket seg innen retail i senere tid, blant annet ved oppkjøp av det svenske programvareselskapet Retail Business System (RBS) i oktober 2006.

(Kilde: Pressemelding fra Visma)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen