Visma kjøper seg opp i Europa

Visma ble kjøpt av det engelske investeringsselskapet HgCapital i fjor, noe som har bidratt til flere muligheter for oppkjøp og videre ekspansjon. I høst kjøpte Visma opp svenske Retail Business Systems AB som har konsentrert seg innen detaljhandel. Denne gangen er det nederlandske AccountView som blir en del av Visma-konsernet.

AccountView er det tredje største programvarehuset i Nederland og har fokus på programvare for små og mellomstore bedrifter.

- Vi har fulgt utviklingen i AccountView og selskapet imponerer med en svært sunn økonomi. Det er faktisk trolig det mest lønnsomme ERP-selskapet i Europa. AccountView leverer regnskapsprogramvare til nesten halvparten av de tjue største regnskapsbyråene i Nederland, og kan vise til vekst i mer enn femten etterfølgende år, sier konsernsjef Moan.

- Med AccountViews ekspertise om bord vil Visma oppnå synergieffekter i utviklingen av effektiv software. Vi vil fortsatt fokusere på å utvikle programvare som bidrar til at våre kunder når sine mål på en kostnadseffektiv måte. Etter oppkjøpet vil AccountView fortsatt utvikle og markedsføre sin egen produktportefølje, under samme navn som tidligere, forsetter Moan.

AccountView har en forventet omsetning på ca. 120 millioner kr inneværende år med en organisk vekst på 20 prosent de siste årene. Visma selv hadde en omsetning på 1 907 millioner i 2005 med over 2 500 ansatte rundt om i Norden.

(Kilde: Pressemelding fra Visma)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen