Viser tiden på papir

Enheten, foreløpig kjent som 'papirklokken', ble første gang vist fram på en klokke -og smykkemesse i Basel i Sveits i begynnelsen av april.

Det futiristiske designet og teknologien er et resultat av et samarbeid mellom Seiko Epson og E Ink. E Ink er verdens ledende aktør innen utvikling av papirskjermer. Klokkeprodusenten Seiko har i dette tilfellet slått seg sammen med Epson, som er en av verdens største produsenter av LCD-skjermer, projektorer og skrivere.

Både klokkens design og funksjonalitet er oppsiktsvekkende. Teknologien gir klokken en rekke smarte funksjoner som vi foreløpig ikke har opplevd i dagens klokker.

Klokkens papirskjerm er kun bygget opp av svarte og hvite partikler. Kontrasten blir dermed like skarp som på et dokument man skriver ut med svart blekk, med andre ord noe helt annet enn vi er vant til fra vanlige klokker. Papirklokken vil ha en skjermkontrast som er dobbelt så høy som det man kan oppnå med en LCD-skjerm. Den skarpe kontrasten gjør det problemfritt å se hva klokken er uansett værforhold eller tid på dagen.

Skjermen på klokken er også betraktelig tynnere enn på vanlige analoge og digitale klokker, samtidig som fleksibiliteten åpner for å tenke i helt nye baner når det kommer til design. Skjermen kan bøyes og vinkles uten at det skader klokkens indre deler.

En slik klokke trenger mye mindre energi for å fungere, siden lesbarheten er mye bedre enn vanlig. I tillegg har skjermen såkalt "stabilt minne", som inneærer at klokken ikke bruker energi på å opprettholde skjermbildet.

Seiko har foreløpig ikke oppgitt noen pris. Produsenten planlegger å starte lanseringen av klokken i Japan i løpet av neste vår.

(Kilder: E Ink, Mysan)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen