Viser støtte med gult

Under slagordet "Wear Yellow for Sharing" har svensken Joakim Bomelin startet sin egen aksjonsgruppe på Facebook.

Han vil at flest mulig skal gå kledd i gult for å vise sin støtte til nettstedet Pirate Bay og motstand mot rettsaken mot menneskene bak den.

Les også:
Første forhør med Pirate Bay
.
Studenter må betale for pirater
.
Pirate Bay ler av anklager
.

Inspirert av Burma

Bomelin har hentet sin inspirasjon fra sympatiaksjonen som foregikk over hele verden da folket i Burma gjorde oppgjør i fjor. Han mener sympatien som verden viste da må nok en gang hentes frem.

- Vi gjorde det alle for munkene i Burma. Nå er det på tide å gjøre det for piratene i havnen, skriver han på gruppens side.

Ikke veldig synlig aksjon
Gruppen hadde offisiell aksjonsdag den 8. februar. Selv la jeg ikke spesielt merke til mange gule trøyer denne dagen, men så har kanskje Bomelin valgt en noe uheldig farge for sin protest. Gult er nemlig ikke den vanligste fargen i de fleste klesskap.

- Jeg går med en hvit trøye, men det er en kaffeflekk på den som har potensiale for å oppfattes som gult. Teller det? skriver et av medlemmene i gruppen.

En annen gikk kreativt til verks og løste det hele med noen post it lapper.Uansett skal nok Bomelin jobbe hardt for å skaffe like mye sympati for sin sak som det folket i Burma maktet med sin.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen