Viser ny 64-bits "roadmap"


Den eldre "Madison" modellen får snart selskap

Det ble nok en gang påpekt at Intel solgte omtrent 100 000 Itanium prosessorer i løpet av 2003. Dette til tross for rykter og spekulasjoner om at Intels "enterprise" plattform ikke var spesielt vellykket rent salgsmessig. Intel på sin side har imidlertid ikke ligget på latsiden med Itanium, og selv om salget nok til å begynne med ikke var mye å skryte av, har talsmenn hele tiden støttet opp under Itanium-strategien. I fjor begynte man endelig å se resultater av dette, også fordi selskapet annonserte flere prosessorer i denne serien.

Intels Mike Fister diskuterte denne uken fremtiden for Itanium 2 på Intel Developer Forum.

Madison 9M og en LV versjon av "Deerfield" er fortsatt aktuell i løpet av kort tid. Førstenevnte vil ha cache på 9MB (derav 9M). I løpet av året vil også "Fanwood" bli lansert. Denne prosessoren vil bli levert i to utgaver, begge med 3 MB cache på henholdsvis 1,2- og 1,6 GHz.

I løpet av fjoråret ble det referert til Montecito flere ganger, kanskje spesielt grunnet den enorme størrelsen på cache. Med to prosessorkjerner, 24 MB cache og 0,09-mikrons teknologi vil dette utvilsomt bli en kraftig plugg.

Fister nevnte en prosessor som ble referert til som "Millington". Denne kommer trolig også i 2005, men spesifikasjoner er foreløpig ukjent. For en stund siden ble det klart at Intel har satt en tidligere Alpha utviklingsstab til å lage fremtidens Itanium-prosessor. Foreløpig er det to navn som er aktuelle: "Tukwila" og "Dimona". Begge disse vil ha flere prosessorkjerner.

Relativt interessant er det også at Fister bekreftet Xeon prosessorer med hybrid-egenskaper. Fremtidens Xeon prosessorer vil kunne kjøre i tre forskjellige modus: 32-bit, 32/64-bit og ren 64-bit. Den første versjonen av denne teknologien vil bli implementert i "Nocona" på 3,6 GHz, som trolig vil bli lansert mot slutten av dette året.

 

(Kilder: eWeek, Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen