Viser frem superduper-3G

(Foto: Istockphoto / micz123)
(Foto: Istockphoto / micz123)

Glem 3G, glem HSDPA. Under årets 3GSM-messe i Barcelona viser Ericsson frem Long Term Evolution-teknologien, eller LTE om du vil.

Med LTE kan du oppnå teoretiske nedlastingshastigheter på hele 144 Mbps. Til sammenlikning kan HSDPA skilte med hastigheter på 3,6 Mbps.

I følge nettstedet Cellular News vil de første operatørene begynne å rulle ut LTE-nettverk i løpet av 2007. Hvilke land eller operatører som vil lansere LTE først, er imidlertid uvisst.

- Denne demonstrasjonen markerer det neste utviklingssteget innen mobil kommunikasjon, og beviser samtidig Ericssons forpliktelser når det gjelder LTE, sier Ulf Ewaldsson i Ericsson til Cellular News.

I hvilken grad Ericssons LTE-planer har noen innvirkning på Sony Ericssons med tanke på mobiltelefoner med LTE-støtte i fremtiden, er foreløpig uklart.

Nokia har planer
Også Nokia, som produserer både nettverksutstyr og mobiltelefoner, går med store LTE-planer. I oktober i fjor lovte Nokia at de ville ha LTE-basestasjoner klare for salg i løpet av 2009.

Dessverre kan det koste mye for operatørene å tilby LTE til kundene. Det må nemlig byttes både antenner og annet utstyr.

Du kan lese mer om LTE i saken "Nokia lover 100 Mbps mobilnett i 2009".

(Kilder: Celular News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen