Viser frem Blåtann helikopter

Det japanske selskapet Epson har utviklet en ny robot som får Sony Ericssons Blåtann-bil til å blekne i sammenligning. Etter tidligere å ha utviklet verdens minste robot og verdens minste robot-dukketeater, har selskapets ingeniører nå tatt utviklingen til værs med lanseringen av verdens minste flyvende robot.

Roboten er utviklet som et helikopter, som bruker to rotorer til å løfte seg opp fra bakken og en spesiell stabiliserings-mekanisme utviklet av Epson til å holde seg stabilt i luften. Motorkraften kommer fra en supersonisk motor, som skal sprenge alle tidligere rekorder i forholdet mellom vekt og ytelse.

For å muliggjøre fjernstyring av helikopteret, har Epsons ingeniører utstyrt det med en spesialtilpasset Blåtann-modul. Dermed skulle det trolig være mulig å styre helikopteret med en mobiltelefon utstyrt med den rette programvaren. Det poengteres også at man fint skal kunne kontrollere flere roboter samtidig.

Hva som skjer i det ett av helikoptrene skulle fly utenfor den 10 meters rekkevidden til Blåtann-kontrolleren, sies det ikke noe om.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen