Viser 500 feriebilder i én ramme

Ser ut som veggen til bestefar.
Ser ut som veggen til bestefar.

(3GSM/Barcelona) Du kan lagre påskebildene dine på harddisken, eller du kan gjemme de i fotoalbummet bakerst i klesskapet. Eller enda bedre: Du kan kan la de rullere i stua til felles glede.

Alt du trenger er en digital bilderamme, og de blir det stadig flere av.

På 3GSM-messen fikk vi tatt et nærmere øyensyn på bilderammene fra blåtannprodusenten Parrot, nemlig Photo Viewer 7" som ble lansert i januar i år, og Photo Viewer 3,5" som ble lansert i fjor.

Tallene i navnet forteller hvor stor skjermen er i tommer.

Begge bilderammene kommer i et bredt spekter av fargevarianter, slik at de bør kunne passe til hvem som helst.

Fantastiske skjermer
Vi var ganske fornøyde med skjermen til størstemannen Photo Viewer 7". Skjermen gjør at du slippper å ta bildet ned fra veggen når du skal ta det i nærmere øyesyn. Skjermteknologien er TFT, som viser klare bilder.

Skjermen har også en høy oppløsning, på så mye som 720 x 480 piksler, og du har ingen problemer med å se detaljer i bildene. Bildene blir kort og godt imponerende skarpe. Selvsagt kunne bilderammen gjerne eksistert i 32-tommersversjon, men det ville jo kostet deretter.

Foto: Einar Eriksen - Klikk for større bilder

Photo Viewer 3,5" har en skjerm på bare halvparten av storebrorens størrelse. Men likevel er den skarp og klar. Her finner vi den samme teknologien, med en oppløsning på 320 x 234 piksler.Bilderammen er ikke ment å henge på veggen metervis unna tilskuerne. Det er nemlig skjermen for liten til. Minstemannen er heller beregnet for å stå for eksempel på nattbordet eller henge på kjøkkenet, der du kanskje helst vil ha en mindre og hendigere bilderamme.

Praktiske i bruk
Bilderammene kan du henge eller stille opp enten vertikalt eller horisontalt. Bildet vil automatisk snu seg etter hvilken vei bilderammen er plassert. Begge modellene kan stilles inn til å være påslått om dagen, og skru seg av om natten, om du ønsker det.

For å overføre bilder, bruker du blåtann. Det krever at også telefonen din har blåtann, noe som er veldig sannsynlig. Du kan også bruke PC-en eller et digitalkamera med blåtann.

På denne måten kan både husverten og gjester overføre bilder på en enkel måte, og det tar neppe lang tid før bilderammen er full av spennende bilder.

Finn telefoner med blåtann i prisguiden >>

Photo Viewer 7" støtter Bluetooth 2.0, slik at hastigheten er så høy som mulig med dagens blåtann-teknologi. Går du for lillebroren må du nøye deg med Bluetooth 1.2, der bildeoverføringen tar litt lengre tid.

Minnekapasiteten er på 640 MB. Dette holder ifølge produsenten til over 500 bilder.

God gaveidé
Alt i alt tror vi bilderammene vil være en god gaveidé til nesten hvem som helst. Det å la bildene rullere i stuen kan nok absolutt foretrekkes foran å gjemme de på harddisken din.

Ingen av Parrots bilderammer er tilgjengelig i Norge så langt, men du kan forvente å måtte bla opp omtrent 2000 kroner for 7-tommeren, eller litt over tusenlappen for 3,5-tommeren.

På neste side finner du produsentens fulle spesifikasjonslister.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen