Viser 23 000 videoer i sekundet

Det var i mai for fem år siden at YouTube lanserte den første betaversjonen. Det feires nå med en egen YouTube-kanal som tar for seg selskapets historie, og viser filmklipp der brukere forteller om hvordan YouTube har formet livene deres. Blant annet vises en dokumentar med en Iransk opposisjonell, som brukte YouTube for å få nyheter ut til verden.

Enorme mengder data
Om du vil se alle klippene som lastes opp på YouTube må du kjøre hurtigfilm så det holder. I snitt lastes det opp 24 timer film hvert minutt, en mengde som tilsvarer 150 000 spillefilmer i uka. Innholdet leveres av alt fra stolte foreldre til filmskapere som drømmer om et gjennombrudd.

Mobilen og Teknofil har også en egen YouTube-kanal der du kan se klippene vi publiserer i våre artikler.

Mobilt
YouTube har for lengst inntatt mobiltelefonene. Å laste opp og dele video fra mobiltelefonen via YouTube gir mulighet for å dele video med langt høyere kvalitet enn hva du kan få til med MMS.

YouTube eies i dag av Google, som har som strategi å gjøre tjensten til en del av sin ”mediesky”, der du skal få tilgang til bøker, film, TV-show, magasiner og annet digitalisert innhold, skriver Sydney Morning Herald.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen