«Daenerys» fra HBO-serien Game of Thrones. (Bilde: HBO)

Viser HBO-premierer dagen etter USA

C More tar opp konkurransen med HBO Nordic.

I årevis har norske TV-seere flest måtte vente i uker eller måneder på å se amerikanske serier lovlig på TV-skjermene hjemme. Dette blir det nå en slutt på med inntoget til Netflix og HBO her til lands. Dette betyr økt konkurranse og fleksibilitet, og utvidet tilbud til forbrukerne.

C More (tidligere Canal+) har nå fornyet sin avtale med HBO med tre år, og ifølge den nye avtalen kan betal-TV-selskapet vise HBO-serier døgnet etter den amerikanske premieren. Tidligere har det gått lenger tid, og serien Game of Thrones lå for eksempel én måned etter USA da selskapet fremdeles het Canal+.

Kritikerroste serier

Canal+ tilbød gjennom flere år nordiske TV-premierer på filmer og serier fra HBO, og nå skal premierene plasseres nærmere USA i et forsøk på å blant annet bekjempe piratkopiering.

Alt innhold fra HBO blir tekstet på norsk og vises på kanalene C More Hits og C More Series. HBO står bak en rekke kritikerroste serier, som The Sopranos, Boardwalk Empire, The Wire, True Blood, Oz og Game of Thrones.

C More har også fornyet sin eksisterende avtale med Sony Pictures Television. Avtalen omfatter alt fra de nyeste Sony-filmene til filmklassikere, serier og dokumentarer, i tillegg til et større filmbibilotek for strømmetjenesten C More Play.

Lanserer egen tjeneste i oktober

HBO nøyer seg altså ikke med å bli tilbudt gjennom andre aktører som C More på det nordiske markedet. Det amerikanske selskapet lanserer HBO Nordic i oktober, og dette vil koste 79 kroner i måneden.

Tjenesten vil selvsagt vise HBOs egne filmer og serier, men også annet innhold. HBO Nordic blir tilgjengelig som strømmetjeneste på hbonordic.com, og vil fungere på tvers av flere plattformer som PC-er, nettbrett, smarttelefoner og smart-TV-er.

Inkludert i pakken er også HBOs egen TV-kanal.

(Kilde: RiksTV)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen