VISA får skjerm og batteri


Kanskje er det slik ditt neste VISA-kort ser ut?

Kortprodusentene kommer stadig opp med nye løsninger som kan gjøre kredittkortene enda mer praktiske enn de er i dag. Tidligere har vi blant annet sett kort med talegjenkjenning og samlekort som kan ha forskjellige bankkontoer på ett og samme kort.

Det nyeste prosjektet på kortfronten kommer fra giganten VISA selv, og er rett og slett et kredittkort med innebygget LCD-skjerm. Skjermen skal være like stor som magnetstripen på kortet i dag. Tanken er at man skal kunne bruke skjermen til å lese av informasjon om alt fra transaksjoner som er foretatt til og fra bankkontoen, til valutakurser og lignende informasjon.

I forbindelse med prosjektet har det blitt diskutert en del potensielle problemer. Blant annet vil kortene mest sannsynlig bli rådyre, ettersom man må ha en minnebrikke der informasjonen som vises på skjermen kan lagres, samt selve skjermen, som i seg selv ikke blir billig. I tillegg kommer kostnadene ved å integrere batterier i kortene.

Det har også blitt stilt spørsmål om hvorvidt det er sikkerhetsmessig forsvarlig å gå rundt med kontoinformasjon og lignende på selve kortet, noe som kan gi eventuelle ransmenn og svindlere tilgang til sensitiv informasjon på en mye mer lettvint måte enn tidligere. En mulig løsning på dette problemet er å utstyre kortene med passord eller en annen form for autentisering av eieren.

Prosjektet er ennå for det meste på planleggingsstadiet, så det blir nok uansett lenge til mannen i gata går rundt med LCD-skjerm på kredittkortet sitt. VISA skal visstnok ha en prototype av oppfinnelsen klar om et års tid.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen