VISA du snakker til

Ingeniører fra firmaet Beepcard i California har nå lykkes i å lage en fungerende prototype av et kredittkort med innebygd mikrofon, høytaler og en brikke som gjør kortet i stand til å gjenkjenne eierens stemme.

Den nye korttypen er en videreutvikling av en tidligere modell, som ble laget for å forhindre at folk kunne sitte hjemme og bestille varer fra internett bare ved å slå inn et kortnummer. Dette kortet fikk da en innebygd høytaler, som gav fra seg en lyd som minner mye om lyden fra et modem.

For å bruke kortet når man handlet online måtte man holde det mot mikrofonen på datamaskinen og spille av lyden, for å forsikre om at brukeren faktisk var i besittelse av et kredittkort. Problemet var at det ikke var noe problem å ta opp denne lyden med en båndopptaker og bruke opptaket istedet for selve kortet.

Den nye versjonen av kortet vil ikke spille av identifikasjons-lyden uten at stemmen til eieren av kortet sier det, slik at det nærmest er umulig å misbruke.

Kortet er like bredt og høyt som et vanlig VISA-kort, men er tre ganger tykkere. Utviklerene regner med at den endelige versjonen av produktet vil ha en mindre chip, og derfor vil kunne krympes slik at det ikke blir tykkere enn et ordinært kredittkort. Det blir nok uansett en stund til denne typen kredittkort havner i lommeboken til mannen i gata.


relatert stoff