Vis frem bildene dine på Akam

Bildekritikk og karusell med brukerbilder på Akam-forsiden.

Som mange av dere sikkert vet har de gamle konkurrentene Digit og Akam nå hatt samme eiere i en periode. Det du kanskje ikke vet er at driftsavdelingen vår i månedsvis har hengt i stroppen for å kode om Digits bildekritikk slik at den er kompatibel med forumet vårt, diskusjon.no, og enkelte brukere fra begge sider har i nesten et år vært betatestere og gitt oss tilbakemeldinger om hvordan de vil ha det. Dermed har også Akam fått den bildekritikken vi har ventet på i mange, mange år, og selv synes vi den har blitt riktig så bra.

På Akam-delen av diskusjon.no har vi lenge levd med en foreløpig mellomløsning hvor vi har benyttet helt vanlige forumtråder som bildekritikkforum, og dette har hatt sine mangler, for å si det mildt, men det har vært bedre enn ingenting mens vi ventet på en bedre løsning - som nå endelig er her.

Selv om det kan se slik ut, er ikke bildekritikken nødvendigvis et annet nettsted. Alt som gjenstår for 100% integrering med Akam er et Akam-skin, og dette er under utvikling i skrivende stund.

Alle våre lesere som allerede har en konto og et brukernavn på diskusjon.no, kan nå også benytte bildekritikken. Akkurat som i prisguiden er brukernavnet og passordet akkurat det samme, og du som bruker trenger ikke gjøre noe som helst annet enn å gå til bildekritikken, som du finner her, og legge inn et bilde du ønsker kritikk på. Her kan du velge hvilken type tilbakemelding du ønsker deg, og systemet vil automatisk lage en forumtråd hvor kommentarene blir lagt.

Hvis du ønsker å se på bildene andre har tatt, kan du gå til denne siden, men fra og med i morgen vil du også finne en lenke til bildekritikken øverst på Akam-forsiden, under logoen, på samme linje som lenkene til produktguiden, forumet, og alle de andre.

Til en hver tid vil også de siste ti bildene som er lagt inn i bildekritikken være synlige i en bildekarusell på Akam-forsiden. Bildekarusellen vil skifte bilde hvert tiende sekund, men ved hjelp av knappene under, eller pilene på siden, kan du veksle mellom de ti siste bildene som du selv vil. Klikker du på et bilde, kommer du direkte til bildekritikken hvor du får se stor utgave av bildet, mer informasjon om bildet og den som har tatt det, og du kan også legge inn kritikk på det om du skulle ønske det.

Bildekritikken har også en del interessant funksjonalitet som vi har savnet i vår midlertidige løsning. Her finner du blant annet:

  • Exif-info fra bildet, med automatisk lenke til kameraet i prisguiden. Det arbeides også med å gjøre dette med objektivet, men dette kan legges inn manuelt. Det samme gjelder kameraet dersom Exif-info mangler.
  • Med et klikk i feltet oppe i venstre hjørne av bildet kan du få se bildet uten forstyrrende detaljer fra nettleser, nettside, og så videre.
  • Du kan velge hvilken gråtone, fra helt hvitt til helst svart, som skal være bakgrunnen på bildet ditt når det vises for andre. Hvis andre vil se det med en annen bakgrunnstone, kan de velge det selv.
  • Du kan skrive inn en beskrivelse av ditt eget bilde, angi hvilket kritikknivå du ønsker, kommentere andres bilder, angi poengsum, se andres poenggiving på bildet, se gjennomsnittkarakter, og så videre.
  • Til høyre vil du også finne flere bilder fra samme fotograf, eller om du skulle ønske det, tilfeldige bilder, eller de til en hver tid mest populære.

Har du forslag til mer funksjonalitet er det bare å ta kontakt med Akam-redaksjonen, og hvis vi synes idéen din er god, pisker vi vår dyktige driftsavdeling i gang med å implementere den. Inntil videre synes vi imidlertid de skal få seg en velfortjent hvil.

NB!
Retningslinjer for opplasting av bilder til bildekritikken finner du her. Andre steder på samme side finner du ytterligere informasjon om koblingen mellom Digit, Akam og Diskusjon. I retningslinjene for den gamle bildekritikken, som for det meste gjelder fremdeles, finner du blant annet litt nyttig informasjon om hvordan gi bildekritikk.

Enn så lenge vil den gamle Akam-bildekritikken fremdeles være aktiv, men med tiden ønsker vi å kun benytte den nye løsningen. På et senere tidspunkt vil vi sperre for mulighet til å lage nye tråder i bildekritikkforumet, men man vil da fremdeles kunne lese, se bilder og legge inn kommentarer på de eksisterende trådene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen