Vis frem instagram-bildene dine - på magen
Teknofil

Vis frem instagram-bildene dine - på magen

Programmerbar t-skjorte kan koble seg til internett

Om "Hva i all verden er dette?" er din første reaksjon - så kan du trøste deg med at vi også så ut som spørsmålstegn da vi oppdaget den internett-tilkoblede og programmerbare t-skjorten "tshirtOS". Det tilsynelatende fremtidsvisjonære selskapet CuteCircut har laget en prototype av en t-skjorte som har en stor og svært tynn LED-skjerm foran på magen, som kan vise fram for eksempel Instagram-bildene dine om du bruker det, eller twitter-meldinger straks noe skjer.

Les også: Ny teknologi kan revolusjonere mobilkameraet

Videoen under forklarer godt hva utviklerne har tenkt:

Med på laget som finansiell støtte har de Ballantines som logisk nok er leverandør av svært gammel skotsk whisky. Sammen prøver de å skaffe til veie stor nok interesse til at de kan produsere t-skjorten i industriell skala slik at prisen kan gjøre den interessant for mannen i gata.

Les også: Slik blir fremtidens kamerabrikker

Appen som styrer t-skjorta.
Appen som styrer t-skjorta.

Slik fungerer det
Innebygget i t-skjorten er det meningen at det skal være både kamera, mikrofon, høyttaler, plugg for hodetelefon og et akselerometer. Dette styres trådløst fra en app på en smart-telefon via en liten prosessor som også er sydd inn i stoffet på en eller annen måte. T-skjorten er forresten laget av 100% bomull om du lurte. Herfra er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan vise fram på magen. Om man synkroniserer flere t-skjorter kan man kanskje "ta bølgen" uten å reise seg fra setet på fotballkamp?

Hva med en t-skjorte som leste tankene dine?
Hva med en t-skjorte som leste tankene dine?

Kameraets oppløsning er på lik linje med LED-skjermen på skarve 32x32 piksler, så det blir neppe noen arvtager etter eventuelle andre kamera du har. T-skjorten er heldigvis laget slik at den kan vaskes. Om du vil ha det noe uvanlige klesplagget er det bare å registrere sin interesse her. (Facebook er nødvendig dessverre).

Les også: Bli fotojournalist med scoopshot

Kilde: Creativity-online.com

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen